Φίλτρα ενεργού άνθρακα

Η διαδικασία κατασκευής των φυσιγγίων Pentek EP με ονομαστική τιμή διήθησης 5μm εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις τόσο στη συγκράτηση σωματιδίων όσο και στη συγκράτηση χλωρίνης και οργανικών μέσω χημικής προσρόφησης. Η εξωτερική επιφάνεια φέρει προφίλτρο από πολυολεφίνη που προσφέρει σημαντικά αυξημένο ωφέλιμο χρόνο ζωής έναντι των κοινών φυσιγγίων carbon block.  

Pentair EP carbon block cartridges (5μm)

Η σειρά ΕΡΜ εξασφαλίζει υψηλότατες ροές με χαμηλή πτώση πίεσης και συγκράτηση σωματιδίων, χλωρίνης και οσμών σε ανταγωνιστικότερες τιμές. Η εξωτερική επιφάνεια φέρει προφίλτρο από πολυολεφίνη που προσφέρει σημαντικά αυξημένο ωφέλιμο χρόνο ζωής. H συγκράτηση των σωματιδίων γίνεται στην εξωτερική επιφάνεια και όχι στον ενεργό άνθρακα. Με αυτό τον τρόπο εκτός από την αυξημένη διάρκεια ζωής του φίλτρου εξασφαλίζεται και βέλτιστη απόδοσή του.

Pentair EPM carbon block cartridges (10μm)

Στα DFX συνδυάζεται ένα κανονικό φίλτρο βάθους πολυπροπυλενίου και ένα φίλτρο carbon block σε ένα φυσίγγιο. Η καινοτόμα σειρά DFX (Diamond Flow Cartridges) της Pentair προσφέρει τα πλεονεκτήματα των δύο τεχνολογιών χωρίς κανένα συμβιβασμό στην αποτελεσματικότητα μίας από τις δύο τεχνολογίες, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. 

Pentair DFX dual purpose cartridges (10μm)

Η σειρά C προσφέρει μία οικονομική επιλογή για γενικές εφαρμογές διήθησης του νερού. Τα φυσίγγια είναι κατασκευασμένα από κυτταρίνη εμπλουτισμένη με ενεργό άνθρακα σε μορφή πούδρας. Κατ’ αυτό τον τρόπο προσφέρουν τόσο συγκράτηση σωματιδίων, σε χωρητικότητες ενός φίλτρου κυτταρίνης όσο και βασική μείωση της χλωρίνης και των οσμών μέσω του ενεργού άνθρακα. 

Pentair C carbon immersed cartridges (5μm)

Η σειρά Chlor Plus διαθέτει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε συγκράτηση χλωρίνης από κάθε άλλο φυσίγγιο ενεργού άνθρακα στην παγκόσμια αγορά και επιπλέον και επιπλέον συγκρατεί τις χλωραμίνες, εφόσον υπάρχουν στο νερό. Αποτελεί ιδανική επιλογή για αποχλωρίωση μεγάλων όγκων νερού όταν οι ροές χρήσης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές και για χρήση σε δίκτυα που χρησιμοποιούνται χλωραμίνες.

Pentair ChlorPlus carbon block cartridges (1μm)

Τα φυσίγγια της σειράς CBC προσφέρουν πολύ αποτελεσματική συγκράτηση σωματιδίων σε ονομαστική τιμή των 0,5μm (συγκρατούν μηχανικά βακτήρια, κύστες, ίνες αμιάντου, οξειδωμένα μέταλλα κλπ) και παράλληλα διαθέτουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής σε συγκράτηση χλωρίνης! Η εξωτερική επιφάνεια φέρει προφίλτρο από πολυολεφίνη που προσφέρει σημαντικά αυξημένο ωφέλιμο χρόνο ζωής έναντι των κοινών φυσιγγίων carbon block.

Pentair CBC carbon block cartridges (0,5μm)

Το φυσίγγιο carbon block CBR-2 είναι κατασκευασμένο από ενεργό άνθρακα κελύφους καρύδας, κάτι που του προσδίδει εξαιρετική απόδοση στη συγκράτηση οργανικών που ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό, όπως VOC’c και THM’s. Ο ενεργός άνθρακας είναι εμπλουτισμένος με ένα ειδικό μέσο διήθησης που συγκρατεί με χημική προσρόφηση το μόλυβδο και τον υδράργυρο! Όπως και όλα τα υπόλοιπα carbon block με ονομαστική τιμή 0,5μm συγκρατεί κύστες, βακτήρια και πολλά σωματίδια όπως ίνες αμιάντου, οξειδωμένα μέταλλα κλπ.   

Pentair CBR-2 carbon block cartridges (0,5μm)

H σειρά Flo plus αποτελεί μία καινοτομία της Pentair στα φίλτρα άνθρακα. Η τεχνολογία Fiberdyne εξελίχθηκε και κατάφερε να προσφέρει ένα φυσίγγιο 0,5μm με πιστοποιητικά cyst reduction (NSF-53) που παρέχει υψηλότατες ροές. Το Flo plus συγκρατεί τη χλωρίνη καλύτερα από κάθε άλλο φίλτρο και επιπλέον έχει χωρητικότητα σε σωματίδια εφάμιλλη ενός πλισέ φίλτρου! Είναι ιδανική επιλογή για οικιακά φίλτρα υψηλών ροών και για συγκράτηση χλωρίνης σε πολύ χλωριωμένα νερά ή σε εφαρμογές που απαιτούν απόλυτη συγκράτηση χλωρίνης.

Pentair FloPlus FibredyneTM carbon block cartridges (0,5μm)

Η σειρά RFC (Radial Flow) προσφέρει τις υψηλότερες ροές και τη χαμηλότερη πτώση πίεσης από κάθε άλλο φίλτρο ενεργού άνθρακα. Το μέσο που χρησιμοποιείται είναι κοκκώδους μορφής και είναι εγκλωβισμένο ανάμεσα σε στιβαρές μάζες πολυπροπυλενίου (sandwich) εξασφαλίζοντας τις υψηλές ροές, τη μέγιστη δυνατή επαφή με το μέσο και την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας διαφυγής ινών άνθρακα.

Pentair RFC Radial flow carbon cartridges (70μm)

Τα φυσίγγια τύπου GAC της Pentair είναι κοκκώδης ενεργός άνθρακας. Η κατασκευή του φυσιγγίου είναι τέτοια που εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή διάρκεια επαφής του νερού με το διηθητικό μέσο. Μειώνει τις πιθανότητες σχηματισμού καναλίδων ή σημείων διαφυγής του νερού από το μέσο, ενώ ένα εξωτερικό και προστατευμένο από ειδικό πλέγμα φίλτρο μειώνει τις ίνες άνθρακα που μπορεί να αποκολληθούν από το μέσο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν η χρήση αφορά πόσιμο νερό καλό είναι να χρησιμοποιείται μεταφίλτρο σε χαμηλές ονομαστικές τιμές (της τάξης του 1μm).

Pentair GAC cartridges